MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 06. 2017.

Četvrta radionica u 1. i 2. razredima OŠ Darda

Posljednju, četvrtu radionicu pod imenom "Ruka pomirenja" učiteljice i njihovi učenici prvog i drugog razreda OŠ Darda i Područne škole Mece: Sandra Forijan (1.a), Ljubica Maceković (1.b), Gordana Kunšt (1.c), Gordana Vesić (2.a), Mirela Turk (2.b) i Nataša Mumlek (1. i 2. r. PŠ Mece) održali su u svibnju 2017. godine.

Učenici su kroz niz aktivnosti vježbali umijeće konstruktivnog rješavanja sukoba ulaženjem u uloge sudionika sukoba. Upoznati su s logikom pomicanja motrišta s argumentiranja o tome tko je u pravu na prepoznavanje stvarnog interesa svake strane u sukobu. Na vlastitim problemskim situacijama rješavali su jedan od svojih problema. Igrom uloga učenici puno lakše razumiju važnost nenasilnog rješavanja sukoba.

Neki učenici su bili jako angažirani oko rješavanja problema, dok su se drugi prvi puta našli u toj ulozi i zato je za njih to važno iskustva. Učiteljice su također kroz niz aktivnosti mogle upoznati svoje učenike.

Projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE" financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitano 588 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok