MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 08. 05. 2017.

Treća radionica u 1. i 2. razredima OŠ Darda

Učenici prvih i drugih razreda Darda sa svojim učiteljicama tokom travnja 2017. godine održali su treću radionicu u sklopu projekta "Tolerancija – DA, nasilje – NE" pod nazivom "Aktivno slušamo". Treću radionicu vodile su učiteljice: Sandra Forijan (1.a), Ljubica Maceković (1.b), Gordana Kunšt (1.c), Gordana Vesić (2.a), Mirela Turk (2.b) i Nataša Mumlek (1. i 2. r. PŠ Mece).

Na toj radionici učenici su upoznati s vještinom jasnog izražavanja sebe bez interpretacije i optuživanja drugoga. Učili su aktivno slušanje i razliku između verbalne i neverbalne komunikacije. Djeca najbolje uče kroz igru uloga, u kojima razvijaju sposobnosti i vještine komunikacije i kooperacije. Važno iskustvo stekli su pozornim slušanjem sugovornika, ali i postavljanjem u ulogu govornika.

Aktivno slušanje zavezanih očiju najzanimljivija je igra u kojoj su djeca uživala i u kojoj su se oslanjala samo na osjet sluha. Učenici i učiteljice na aktivnim pauzama u redovitoj nastavi primjenjuju veselu igru "zaleđivanja" uz glazbu. Svi su učenici sa zadovoljstvom izjavili da im je ova radionica izvrsna.

Projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE" financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pročitano 456 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok