MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 04. 09. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji (VIII/2013)

S jedne od dječjih radionica S jedne od dječjih radionica Iako je u petom mjesecu 2013. godine završen projekt "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Mirovna grupa Oaza nastavlja održavati dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dijelom vlastitim sredstvima.

U osmom mjesecu 2013. godine održano je pet takvih radionica, kojima je bio cilj da kroz razne igrice djeca steknu sposobnost prepoznavanja i razlikovanja pozitivnih i negativnih osjećanja. Stoga se na radionicama radilo na načinima izražavanja osjećaja.

Djeci su posebno zanimljive bile kartice "Lica osjećanja", preko kojih su dobila mnogo ponuđenih lica s raznim osjećajima te su trebala označiti kako se osjećaju uz koje lice. Na jednoj od radionica razgovaralo se i o strahu te je nastala prava "panika" kako nacrtati mrak.

U subotu, 10. VIII. 2013. godine, radionica je održana na belomanastirskom Trgu slobode, čime su se djeca uključila u ideju "Pričaj mi priču" pa su, čitajući bajke preko razglasa, dobila priliku da se oslobode straha od javnog nastupa. Osim toga, ugodno su se zabavila pireći balone i dijeleći bombone prolaznicima.

Unatoč tome što osmi mjesec spada u sezonu godišnjih odmora, odaziv djece bio je dobar: u prosjeku bilo ih je desetero po radionici. I ovaj mjesec zaključen je – partijem.

Pročitano 1355 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok