MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 05. 08. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji

Rad sa slamom Rad sa slamom Iako je u petom mjesecu 2013. godine završen projekt "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Mirovna grupa Oaza nastavlja održavati dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dijelom vlastitim sredstvima.

U mjesecu srpnju 2013. godine održane su četiri radionice, na kojima je, u prosjeku, bilo po devet malih korisnika. Cilj ovomjesečnih radionica bio je jačanje grupne povezanosti, razvijanje međusobnog povjerenja i tolerancije te razvoj mašte i poticanje suradnje među djecom, kao i poticanje odgovornosti za izvršenje zadataka.

Evo kako nastaje srceEvo kako nastaje srce

'Oazino' ime izrađeno od slame'Oazino' ime izrađeno od slame Pri radu u grupama uočeno je da jedan dječak konstantno preuzima inicijativu, a ostali ga slušaju, dok se druga grupa dogovarala. Na jednoj od radionica dogodila se zanimljiva situacija da su svi primijetili kako dvije najbolje prijateljice ne razgovaraju. Tada su djeca odlučila da ih u sklopu radionice pokušaju pomiriti. Dva dječaka pokazala su se odlično u toj situaciji. Naravno, ništa nije rađeno na silu, samo je prijateljicama pružena pomoć da jedna drugoj kažu što im smeta. I nisu se pomirile.. No, na sljedećoj radionici najbolje prijateljice ponovo su bile najbolje prijateljice…

Bilo je i mnogo zanimljivih vježbica: prenošenje balona, bacanje klupka vune, igra valova i sl. Nakon svake radionice toga tipa našlo se vremena i da se napravi nešto kreativno pa su se tako oslikavale svijeće, pravile papirnate vrećice i radilo sa slamom. Rad sa slamom bio je učesnicima jako zanimljiv, a radili su uz dobru glazbu jer je to ujedno bio i parti, koji se tradicionalno organizira svakog posljednjeg petka u mjesecu.

 

Pročitano 1475 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok