MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 17. 06. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji (17-20)

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Djeca se naročito vesele tzv. igricama za krajDjeca se naročito vesele tzv. igricama za krajU mjesecu svibnju (maju) 2013. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, nastavljena je provedba dječjih radionica o nenasilnoj komunikaciji u sklopu projekta "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Time je taj projekt završen.

Radionice su se održavale petkom od 18 do 20 sati, u terminu u kome će se i dalje održavati slične dječje radionice.

Prva radionica održana je krajem prošle godine, a u ovom mjesecu održane su: sedamnaesta (3. V.), osamnaesta (10. V.), devetnaesta (17. V.) i dvadeseta (24. V.). Radionice su održane pod nazivom "Poštivanje različitosti" s ciljem uočavanja razlika među ljudima i prevazilaženja predrasuda. Kroz razne igrice djeca su bila otvorena za razgovor o toj temi jer se i sama razlikuju po spolu, dobi, vjeri i sl. Naročito su se veselila tzv. igricama za kraj kad se opuste i zabave.

Školska priredba
Posljednjeg dana u petom mjesecu (31. V.), u terminu naše radionice, u belomanastirskoj kinodvorani održana je priredba povodom završetka školske godine, a ujedno je obilježen i Dan škole. Zato je većina naših korisnika bila tamo, a mnogi su bili i učesnici priredbe. Sve je bilo veselo i moderno, od same scene do maštovitih nastupa mališana. Prije priredbe u predvorju dvorane bili su postavljeni štandovi s prekrasnim radovima školske zadruge.

Evaluacija
Analiza evaluacijskih listića pokazala je da su se djeci radionice sviđale. Svi su se odlučili za tzv. "smajliće" ili su u polja "odlična radionica" stavili neko obilježje.

Europski tjedan
Na 18. radionici (10. V.) obilježen je i Europski tjedan i to na takav način da je voditeljica s djecom malo popričala o Europskoj Uniji, ali i o njenim obilježjima. Djeca su dobila zadatak da bojicama nacrtaju EU-zastavu, a dok su crtala, bilo je zanimljivo slušati njihove međusobne razgovore o tome koje su sve države članice EU, a to ih je onda potaklo da počnu crtati i njihove zastave. Crtanje se na kraju preselilo izvan Društvenog centra pa je kredom uljepšan prilaz toj zgradi. Uočeno je da su djeca jako dobro informirana o Europskoj Uniji i o ulasku RH u EU.

Pročitano 1319 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok