MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 08. 07. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji - nastavak

Parti na dječjoj radioniciParti na dječjoj radioniciIako je u petom mjesecu 2013. godine završen projekt "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega je financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Mirovna grupa Oaza nastavlja održavati dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dijelom vlastitim sredstvima.

U šestom mjesecu 2013. godine održane su četiri takve radionice, u kojima su djeca aktivno sudjelovala kroz razne igre i igrice. Kroz igru i pokret djeca su pokazivala svoje osjećaje s ciljem da ih se potakne na opažanje i izražavanje osjećaja, da nauče razlikovati osjećaje i da saznaju kako se nositi s njima. Na radionicama je u prosjeku bilo osmero djece u dobi od 8-16 godina.

Na insistiranje malih korisnika, nakon svake radionice radi se nešto kreativno: pravi se nakit, ukrašava se kamenje perlama, izrađuju se naljepnice… Djeci je vrlo zanimljiv i posljednji petak u mjesecu kad se održava parti, na kome se – uz svoj izbor glazbe – svi dobro zabave. Posljednjeg petka u mjesecu lipnju nakratko im se pridružila i psihologinja Sonja Dženneta Dervišić (rođ. Levačić), koja je svojim plesom "podigla" atmosferu na partiju.

Pročitano 1372 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok