MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 06. 11. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji (X/2013)

Kreativno izražavanjeKreativno izražavanjeI u desetom mjesecu 2013. godine nastavljeno je održavanje dječjih radionica iz projekta "Edukacijom do nenasilne komunikacije", koje se financiraju sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i dijelom vlastitim sredstvima. U zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra održane su četiri takve radionice i to svakog petka od 18 do 20 sati, a vodila ih je Stela Fabijan.

Radionice su za cilj imale izgradnju međusobnog povjerenja i prihvaćanja, razvijanje pozitivnog mišljenja o sebi i drugima te razvijanje svijesti o prisutnosti nasilja kod sebe i u svome okruženju. Djeca su rado sudjelovala u brojnim aktivnostima takvih radionica (npr. svoje osobine lijepili su na "kovčeg s blagom", "meditirali" su uz pravilno disanje, udisali lijepe boje, a izdisali ružne itd.).

Uz sve takve aktivnosti, našlo se vremena i za kreativno izražavanje pa su se pravile male figurice, koristeći karton i lišće. Poslije jedne od radionica djeca su se uključila i u "Oazinu" volontersku akciju i to tako što su u poštanske sandučiće ubacivali obavijest o besplatnom mjerenju šećera i tlaka na belomanastirskom Trgu slobode.

Posljednja radionica u mjesecu, kao što je to uobičajeno, završena je zabavicom uz dobru glazbu i ples.

Pročitano 1312 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok