MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 12. 02. 2008.

Oazina aktivistica u žiriju dječjeg karnevala

U organizaciji Grada Belog Manastira šesti je put organiziran dječji karneval na središnjem gradskom trgu. U utorak je, 5. veljače, trg bio prepun ljudi koji su došli uveličati taj događaj i uživati u raznolikosti maski.
Povorka maski krenula je iz dvorišta Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman" ulicama svetog Martina i kralja Tomislava. Stigavši na trg u 11 sati, počela je parada šarenila. Moglo se tu vidjeti raznih maski po kojima je lako bilo zaključiti koliko su se roditelji, tete iz vrtića, učitelji i profesori, osnovnoškolci i srednjoškolci potrudili na izradi maski. Na trgu su zajedno plesali i pjevali jagode, baloni, princeze i prinčevi, vještice, štrajkaši, klauni, gusari i brojni drugi likovi. Pojedine učiteljice svojim su primjerom također pokazale kako treba izgledati dan karnevala.
Učiteljica 4. c razreda belomanastirske Osnovne škole maskirala se tako da je nisu prepoznali ni neki od njezinih učenika.

- Ovo je naš zadnji maskenbal na kojem smo u sklopu naše škole jer ove godine završavamo srednjoškolsko školovanje. Dosad smo uvijek u organizaciji škole sudjelovali na maskenbalu, ali već sljedeće godine same ćemo se organizirati - ističu maturantice ekonomistice koje su svoju originalnu ideju pretvorile u djelo, postavši barem na jedan dan drvo.
Svoj doprinos dječjem karnevalu dale su i belomanastirske udruge "Mađarska katolička žena" i "Hrvatska žena" koje su udruženim snagama dijelile topli čaj i krofne.
Karneval na belomanastirskom trgu završio je paljenjem fašnika koji je ove godine bio u liku Carle del Ponte.
Ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Melita Todorović, Darija Klaričić te Jelena Opačić-Matijević bilo je zaduženo za ocjenjivanje najbolje maske te proglašenje pobjednika. Nakon teške odluke, zasluženu pobjedu odnio je mali Robin Hood.
Stana Nemet ("Slavonski dom", 3. izdanje : Baranja)

Pročitano 879 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok