MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 28. 11. 2008.

Okrugli stol o nasilju u obitelji

Okrugli stol u OsijekuOkrugli stol u OsijekuDana 25. XI. 2008. godine, u Mjesnom odboru Gornji grad u Osijeku, održan je okrugli stol pod nazivom "Mehanizmi djelovanja lokalne zajednice protiv nasilja u obitelji" u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Gradskog vijeća Osijek i Ženske udruge "Izvor" Tenja. Okrugli stol je vodila Mirjana Herceg, predsjednica "Izvora", uz asistenciju aktivista Zorana Zubovića. Na okruglom stolu učestvovalo je 19 osoba, a među njima i Gordana Sobol iz Zagreba, saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za ravnopravnost spolova, Gordana Lukač-Koritnik, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova i Hrvoje Ljubičić, policijski službenik zadužen za maloljetničku delikvenciju. "Oazu" je predstavljala Vesna Nedić.

Taj okrugli stol održan je u okviru svjetske kampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama" (od 25. XI. do 10. XII. 2008). Zoran Zubović je rekao da je od 2003. godine zabilježen nagli rast nasilja u obitelji. Istaknuo je i da nasilnici uglavnom završavaju na prekršajnom sudu umjesto na kaznenom te da je velik broj obustavljenih postupaka. S tim se nije složio policijski službenik Hrvoje Ljubičić ustvrdivši da počinitelji za svako kazneno djelo dobivaju primjerenu kaznu te da su sve prijavljene osobe budu osuđene, osim kad žena sama obustavi postupak.

Pročitano 972 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok