MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 25. 11. 2008.

Javna tribina u Bilju

Dana 25. XI. 2008. godine održana je u Bilju javna tribina pod nazivom "Pristup medija izvještavanju o nasilju nad ženama" u organizaciji Udruženja "Baranja". Javnu tribinu je vodila Jasna Petrović iz Udruženja "Baranja", uz asistenciju Ružice Mandić, predsjednice Udruge žena Vukovar. Na javnoj tribini učestvovalo je 10 osoba, a među njima i Nada Ristić iz Policijske postaje Beli Manastir, Sanda Lazar, socijalna radnica iz belomanastirskog Centra za socijalnu skrb te Ida Potalec, članica tima podrške iz Kopačeva. "Oazu" je predstavljala Vesna Nedić.

Ta javna tribina dio je "Pilot-projekta osnaživanja žena ruralnih područja u prevenciji nasilja nad ženama i organiziranja timova podrške", koji se provodi uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a u okviru PSGO-a (Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka, komponenta socijalna uključenost).

Udruženje "Baranja" na tribinu je pozvalo baranjske ženske udruge, novinare lokalnih medija, predstavnike Policije i Centra za socijalnu skrb te članove lokalnih odbora za ravnopravnost spolova sa željom da svi učesnici svojim sudjelovanjem dadu doprinos kvalitetnijem i objektivnijem medijskom izvještavanju o problemu nasilja, s naglaskom na nasilju nad ženama.

Tribinom je obilježen i Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. XI), a nastojalo se i senzibilizirati javnost za problem nasilja te potaknuti reagiranja na neprimjerene načine izvještavanje u medijima. Svi prisutni su se, naime, složili da je izvještavanje u medijima o nasilju nad ženama često neprimjerno. Kao uvod u tribinu voditeljica Jasna Petrović i asistentica Sofija Petrović pripremile su plakate s isječcima iz crne kronike koji se odnose na izvještavanje o nasilja nad ženama.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok