MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 27. 08. 2014.

Prvi "Đelem-fest" u Kragujevcu

Kragujevac, 28/29. VIII. 2014.Kragujevac, 28/29. VIII. 2014.Kragujevac će  28. i 29. VIII. 2014. godine biti domaćin manifestacije "Đelem-fest", prvog putujućeg festivala promocije nacionalnih manjina Srbije. Ovo je pilot-verzija festivala, koga podržava Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Prvog dana festivala, u četvrtak (28. VIII.) u 19 sati, u Domu omladine bit će održana tribina na temu "Religija kao izvor tolerancije?" Gosti će biti predstavnici Islamske zajednice u Srbiji, Rimokatoličke crkve i Srpske pravoslavne crkve.

Drugog dana, u petak (29. VIII.) u 20 sati, na Trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije bit će održan muzički program u kome učestvuju Gradski ansambl iz Novog Pazara i grupa "Forte pijano" iz Kragujevca.

U okviru "Đelem-festa" bit će organizirana degustacija kuhinja nacionalnih manjina, kao i koncert beogradske grupe "Kal". Inicijatori i organizatori su kragujevačke organizacije civilnog društva "Roma Centar" i NVO "Milenijum". 

(Izvor: GTO Kragujevac)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok