MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 23. 08. 2014.

Satarašijada u Kopačevu

S prve Satarašijade (arhivski snimak)S prve Satarašijade (arhivski snimak)U organizaciji kopačevskog dijela Demokratske zajednice Mađara Hrvatske (DZMH) i KUD-a "Arany János", u Kopačevu će se u subotu, 23. VIII. 2014. godine, održati druga Satarašijada – natjecanje u kuhanju sataraša.

- Kao i "Ribarski dani", cilj je i ove manifestacije brendiranje Kopačeva kao središta baranjskog turizma, ali i kao mjesta na obalama Kopačkog rita, čiji su se stanovnici zbog zabrane izlovljavanja ribe iz rita okrenuli povrtlarstvu, a prije svega proizvodnji rajčice i paprike, koja zbog izuzetno pogodnog tla u tom mjestu daje izvrsne rezultate. S obzirom na brojnost natjecanja u raznim "kuhačkim" specijalitetima diljem Baranje, izbor natjecanja u kuhanju sataraša isključivo od rajčice i paprike iz Kopačeva logičan je izbor za promociju Kopačeva – objašnjavaju organizatori.

Okupljanje natjecatelja i početak kuhanja planiran je za 14 sati, a završetak za 17 sati. Žiri će ocjene objelodaniti oko 19 sati, nakon čega počinje velika ulična zabava. Kotizacija po ekipi (do osam osoba) iznosi 100 kuna, za što će natjecatelji dobiti paviljonski šator, stol, klupe za osam osoba te svu potrebnu kopačevsku rajčicu i papriku. Svi natjecatelji dobit će na dar kotlić od deset litara.

- Pri ocjenjivanju žiri će, osim boje i okusa sataraša, ocjenjivati i izgled paviljona, stola te postava – poručuju organizatori, naglašavajući kako su do sada prijavljene 22 ekipe iz Hrvatske i Mađarske.

(Tekst i foto: Ivica Getto, "Glas Slavonije")

* * *

Kako piše Radio Baranja, na drugoj Satarašijadi u Kopačevu "natjecalo se 20 ekipa uglavnom iz Kopačeva, ali i susjedne Mađarske. Nakon kuhanja i konzumacije ukusnog sataraša, jak pljusak pokvario je završnicu svečanosti, odnosno proglašenje. Stručni žiri odlučio je kako je najbolji sataraš skuhala ekipa Ida i Andrea, drugo mjesto osvojila je ekipa Koleshati remetek (?), a treće ekipa Apartmani Vunica."

 

Pročitano 1562 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok