MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 05. 04. 2013.

360.000 kuna za "Oazin" socijalni program

'Oazina' predsjednica potpisuje ugovor'Oazina' predsjednica potpisuje ugovorU petak, 5. IV. 2013. godine, s početkom u 11 sati, u zagrebačkom Hotelu International, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić prisustvovala je potpisivanju ugovora s udrugama osoba s invaliditetom i socijalno-humanitarnim udrugama o nastavku njihovog financiranja u 2013. godini.

Time je nastavljeno provođenje trogodišnjeg programa Ministarstva socijalne politike i mladih pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva", kojim se ove godine nastavlja financiranje trogodišnjih programa 71 udruge iz cijele Hrvatske, u ukupnom iznosu od 24.242.000 kuna. Dio sredstava osiguran je u proračunu, a dio će biti prikupljen iz prihoda od igara na sreću.

Ministrica Opačić i 'Oazina' predsjednicaMinistrica Opačić i 'Oazina' predsjednicaMeđu takvim programima je i trogodišnji program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", kojega provodi Mirovna grupa Oaza i kojega Ministarstvo ove godine financira s 360.000 kuna. Tim programom "Oaza" pruža besplatnu pomoć u kući za pedesetak starih osoba te dostavlja besplatne tople obroke za još 40 osoba s područja Belog Manastira i prigradskih naselja Branjinog Vrha i Šećerane. Uime Mirovne grupe Oaza ugovor je potpisala predsjednica i projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Ministrica Opačić tom je prilikom izjavila kako je sve manje i manje novca u državnom proračunu, a sve su manji i prihodi od igara na sreću. Zato je apelirala na udruge da se što više javljaju na natječaje za evropske fondove. Također se zahvalila predstavnicima udruga na njihovoj energiji i volji da urade nešto za poboljšanje života osoba s invaliditetom, starih i nemoćnih osoba, nezbrinute djece, žena žrtava nasilja i drugih ugroženih skupina. Zahvaljujući udrugama, 7.595 osoba obuhvaćeno je različitim oblicima socijalne skrbi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok