MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 10. 04. 2019.

Informatičke obuke za starije osobe

Obuka u korištenju laptopa i 'pametnog' telefonaObuka u korištenju laptopa i 'pametnog' telefonaU sklopu projekta "Dostojanstveno starenje III" provedena je informatička obuka 15 korisnika. Korisnici su bili iz Belog Manastira i iz obližnjih mjesta u Baranji (Karanac i Luč). Neki korisnici prošli su kompletnu informatičku obuku od 20 sati, gdje su učili informatičke osnove – upoznavanje s računalom i laptopom, pisanje u Wordu, crtanje, pristupanje internetu...

Većina korisnika dolazila je i na individualnu obuku. Dolazili su ciljano, s određenim pitanjima vezanim uz Facebook, otvaranje bloga, postavljanje raznih aplikacija na mobilne telefone...

Brojni korisnici dolazili su na besplatan pristup internetu i na čitanje novina u "Oazinom" dnevnom boravku. Pristupa internetu bilo je preko 200 puta.

Redovito, gotovo svakodnevno, u "Oazu" dolazi Ljubomir Oroš iz Luča. On ujutro dođe biciklom, bez obzira na vremenske prilike. Uglavnom mu je potrebna pomoć "Oazinog" informatičara Nene Radića oko Facebooka i interneta. Neno mu pomaže i oko rada na "pametnom" telefonu.

Informatička obuka za starije osobe provodi se kroz projekt "Dostojanstveno starenje III", kojega financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitano 177 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok