MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 07. 2009.

IPA - prekogranični program sa Srbijom

Info-dan na Ekonomskom fakultetu u Osijeku
Dožupan Željko Kraljičak

U utorak, 28. VII. 2009. godine, s početkom u 9 sati, na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održana je radionica u sklopu info-dana za javni poziv u okviru IPA-prekograničnog programa Hrvatska–Srbija 2007–2013. Javni poziv je objavljen 17. VII. 2009. godine, a radionicu je organiziralo Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. U sklopu tog ministarstva osnovano je Zajedničko tehničko tajništvo (ZTT) IPA-prekograničnog programa Hrvatska–Srbija 2007–2013. Predavači na radionici bili su: Emina Štefičić, voditeljica tog programa, Marina Mađarević, zadužena za informiranje javnosti, i Ivana Zelić, administrativna tajnica. Baranju su na radionici zastupali predstavnici "Oaze", BRICC-a, P.G.D.I.-ja, Udruženja "Baranja" iz Bilja, Općine Petlovac i Osnovne škole Bilje.

 

Detalje natječaja, kao i smjernice, mogu se vidjeti i dokumentacija preuzeti na web-stranici: http://www.croatia-serbia.com.

Info-dan na Ekonomskom fakultetu u Osijeku
Polaznici radionice

Projektni prijedlozi moraju se odnositi na promicanje poslovne suradnje, povećanje prekogranične razmjene dobara, razvijanje mobilnosti tržišta rada, razvijanje prekograničnih institucija za istraživanje i razvoj te zajedničko gospodarsko planiranje, poticanje razvoja turizma na osnovi prekograničnog regionalnog identiteta i prirodnih i kulturnih dobara prekograničnog područja, zaštitu i očuvanje prirodnih dobara prekograničnog područja poduzimanjem zajedničkih mjera i povećanjem javne svijesti, te promicanje dobrosusjedskih prekograničnih odnosa između lokalnih zajednica. Svrha pak info-dana bila je da pruži detaljne informacije o specifičnim ciljevima i uvjetima za prijavu projektnih prijedloga na taj natječaj.
Dožupan Željko Kraljičak Osječko-baranjske županije izjavio je da ima kvalitetnih programa, a naš je zadatak da osmislimo najkvalitetnije među njima jer je riječ o vrlo velikom iznosu od 3.240,000 eura, koje treba dobro iskoristiti, a to se može samo s dobrim i kvalitetnim partnerima iz Srbije. Projektni prijedlozi primaju se do 16. X. 2009.godine.

 

Pročitano 1632 puta
Prethodni i sljedeći članak: « Edukacijom protiv ovisnosti "Oazine" majice »
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok