MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 18. 10. 2014.

Održana biciklijada na Šećeranskom jezeru

Biciklisti na Šećeranskom jezeruBiciklisti na Šećeranskom jezeruU sklopu projekta BICBC, kroz koji su gradovi Beli Manastir i Belišće, Osječko-baranjska županija i Hrvatske vode s hrvatske te grad Mohač s mađarske strane izgradili nekoliko desetaka kilometara biciklističkih staza, u subotu, 18. X. 2014. godine, održana je velika međunarodna biciklijada kojom je obilježena obnova i uspostava Nadzornog (biciklističkog) centra na belomanastirskom Šećeranskom jezeru.

Na biciklijadi je sudjelovalo više od 100 biciklista iz Hrvatske i Mađarske. Promotivnom vožnjom po novosagrađenim stazama biciklijadi su se priključili članovi belomanastirske Baranjske udruge rekreativnih pustolova (BURP), a projekt su promovirali i skupina biciklističkih zaljubljenika iz Osijeka (natjecateljskom etapnom sprint-utrkom), koji su put Belog Manastira krenuli s Trga Ante Starčevića, 50-ak mađarskih biciklista iz Mohača te biciklisti iz Belišća. U okolici jezera održan je zanimljiv program, od natjecanja u sigurnoj vožnji bicikla za osnovce (pod ''patronatom'' PP Beli Manastir) pa do promotivno-natjecateljske utrke "Green jersey ride – Sprint-kulen-vožnja". Svi sudionici dobili su poklone, a oni najuspješniji zanimljive nagrade.

- Ova biciklijada ujedno nam je poslužila za službeno otvorenje Nadzornog centra, dijela projekta koji su provodili grad Mohač, kao nositelj, te Beli Manastir, Belišće, županijska Razvojna agencija i Hrvatske vode, svako sa svojim dijelom obveza. Projekt stoji dva milijuna eura, od čega je Beli Manastir ''inkasirao'' 360.000 eura – istaknuo je gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš te dodao kako je u Nadzorni centar uloženo 650.000 kuna. Naglasio je kako će ovaj projekt nadovezati na već završeni Wine toure te Wine toure 2, u sklopu kojega će 10-ak kilometara biciklističkih staza u Belom Manastiru i prigradskim naseljima biti povezane s jugozapadnim padinama Banske kose.

Bicikliste su pozdravili i dodijeli im nagrade te darove dožupan osječko-baranjski Željko Kraljičak, gradonačelnici Belog Manastira i Mohača Ivan Doboš i József Szekó te predsjednica Gradskog vijeća Belog Manastira Jadranka Sabljak.

(Izvor: Ivica Getto, "Glas Slavonije";
foto: Marija Stipetić)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok