MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 16. 10. 2014.

Završnica hrvatske komponente IRIS-ovog projekta

Vesna Nedić (u sredini) prezentira 'Oazin' miniprojektVesna Nedić (u sredini) prezentira 'Oazin' miniprojekt

(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 16. X. 2014. godine, u Hotelu Ariston u Osijeku, osječka Organizacija za građanske inicijative (OGI) organizirala je završno događanje hrvatske komponente projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnoga društva". Spomenuti projekt je međudržavni te se provodi u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te na Kosovu. Opći cilj projekta je postići dinamičnije civilno društvo, koje sudjeluje u javnim debatama o demokraciji, ljudskim pravima, socijalnoj inkluziji i vladavini prava i s kapacitetom da utječe na politike i procese donošenja odluka.

Branislav Vorkapić, izvršni direktor OGI-a i nacionalni koordinator gore spomenutog projekta, i stručna suradnica Marina Mišanović iznijeli su osnovne informacije o projektu i prezentirali provedene aktivnosti.

Nakon toga su predstavljeni miniprojekti koje financira Mreža IRIS sredstvima Europske Unije u sklopu gore spomenutog projekta.

  • Prvo je "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić prezentirala projekt "Kako unaprijediti pružanje socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira".
  • Jovana Janošević je predstavila projekt Udruge žena Vukovar "Podrška ženama u nepovoljnom društvenom položaju".
  • Mirela Alagić je predstavila projekt belomanastirskog P.G.D.I.-a "Sunčica – Podrška razvoju socijalnih usluga za udomljenu i socijalno ugroženu djecu i mlade te udomitelje".
  • Tanja Vidović iz Udruge "Zlatna dob" Stari Jankovci predstavila je projekt "Starost može biti prednost".
  • Marta Martić iz udruge "Vrapčići" Slavonski Brod predstavila je projekt "Vrapčići – Tako mali, ali važni".

Nakon predstavljanja miniprojekata koje je financirala Mreža IRIS, Branko Vorkapić je prezentirao nacrt Memoranduma o zajedničkom djelovanju za unapređenje Mreže socijalnih usluga (Mreže IRIS), koji su potpisali svi prisutni.

* * *

Mreža IRIS je neformalna, nestranačka i neprofitna organizacija civilnoga društva, koja – osim udruga – okuplja zainteresirane lokalne samouprave te javne ustanove i institucije u području razvoja i pružanja socijalnih usluga. Mreža je nastala u okviru  projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnoga društva", kojega podržava Europska Unija.

Pročitano 1192 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok