MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 28. 10. 2014.

Monitoring "Oazinog" (mini)projekta

Željko Plavšić, Branislav Vorkapić, Marina Mišanović, Vesna Nedić, Jelena Opačić-Matijević ('Oaza')Željko Plavšić, Branislav Vorkapić, Marina Mišanović, Vesna Nedić, Jelena Opačić-Matijević ('Oaza')U utorak, 28. X. 2014. godine, "Oazu" je posjetio Željko Plavšić, direktor udruženja Edukacioni centar (EDC) iz Leskovca (Srbija). Cilj njegovog posjeta bio je monitoring "Oazinog" (mini)projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", kojega je financirala Mreža IRIS. S njim su u "Oazu" došli i Branislav Vorkapić i Marina Mišanović iz osječkog OGI-ja.

Mreža IRIS je neformalna, nestranačka i neprofitna organizacija civilnog društva, koja – osim udruga – okuplja zainteresirane lokalne samouprave te javne ustanove i institucije u području razvoja i pružanja socijalnih usluga. Mreža je nastala u okviru projekta "Unapređenje pružanja socijalnih usluga u jugoistočnoj Europi kroz jačanje nacionalnih i regionalnih mreža organizacija civilnoga društva", a taj projekt provodi njemačka organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), zajedno sa svojim partnerima iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije te s Kosova. Leskovački EDC i osječki OGI, uz još nekoliko organizacija, partneri su na spomenutom projektu.

"Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić, voditeljica "Oazinog" (mini)projekta, pripremila je svu potrebnu dokumentaciju za monitoring iz koje se može pratiti provedba projekta. Iako je "Oazin" projekt mali i traje svega dva mjeseca, zahtjevan je kao i svi veći projekti financirani sredstvima Europske Unije.

Nakon što su razmotrena sva pitanja vezana za narativno i financijsko praćenja "Oazinog" projekta, u srdačnoj atmosferi razmijenjena su iskustva vezana za socijalne usluga koje pružaju organizacije civilnog društva u Hrvatskoj i Srbiji.

Pročitano 1205 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok