MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 31. 07. 2009.

Edukacijom protiv ovisnosti

Edukacijom protiv ovisnosti
Psiholog Želimir Rajter s djecom
U petak, 31. VII. 2009. godine, s početkom u 19 sati, održana je još jedna "Oazina" radionica za djecu u sklopu projekta "Edukacijom protiv ovisnosti", koji financira Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Radionicu je vodio psiholog Želimir Rajter. Prisutno je bilo dvadesetero djece. Govorilo se o tome što je ovisnost, kako ljudi postaju ovisni i što je  droga te kako ona utječe na čovjeka. Brojni primjeri različitih ovisnika, i njihovih postupaka u različitim situacijama, doveli su djecu do zaključaka da ovisnost mijenja čovjeka, te da na njega i njegovu okolinu loše utječe, jer ovisnik po svaku cijenu dolazi do zadovoljavanja svoje nove potrebe – do droge.

Djeca su aktivno sudjelovala u razgovoru s psihologom, postavljajući pitanja na koja je on vješto odgovarao, što je doprinijelo razvijanju prave diskusije. Nakon pola sata radionice o raznim ovisnostima, uslijedio je zabavni dio, na koji su djeca pozvala psihologa da im se pridruži. U tom dijelu aktivnije su bile aktivistice Jelena Opačić-Matijević, Stela Fabijan, Ana Jeličić i volonterka Željana Laketa. Uz mnoštvo igara uz muziku, djeca su se zabavljala, pjevala, izvodila svoje plesne numere i tako dočekala naručene pice i osvježenje. Druženje je završeno u 21 sat.
Pročitano 534 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok