MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 02. 07. 2015.

Rad "Oazine" fizioterapeutkinje u domovima korisnika

Antonija Papak i "Oazina" korisnicaAntonija Papak i "Oazina" korisnicaPočevši od trećeg mjeseca 2015. godine, Mirovna grupa Oaza zaposlila je preko HZZ-ove mjere javnih radova mladu fizioterapeutkinju Antoniju Papak, koja će raditi do kraja osmog mjeseca iste godine. Jedan od njezinih zadataka je rad s osobama starijim od 65 godina u njihovim domovima. Kako ona na popisu ima 40-ak korisnika s područja Grada Belom Manastiru, čije su adrese raštrkane po cijelom Gradu, svoje korisnike obilazi biciklom, a posjećuje ih svakih 14 dana kako bi svi bili obuhvaćeni.

Prilikom svakog obilaska fizioterapeutkinja pokazuje vježbe koje su prilagođene korisnicima ponaosob, već prema vrsti i stupnju fizičkih tegoba koje osoba ima. Korisnici potom moraju sami svaki dan odraditi te vježbe kako bi se njihovo fizičko stanje popravilo. Ponovnim dolaskom fizioterapeutkinja kontrolira stanje ekstremiteta ili kralježnice (a to su organi koji su najčešće izloženi povredama) i po potrebi zadaje nove vježbe.

U njezin posjet uključeno je i vrijeme koje je posvećeno razgovoru s korisnicima te pregledu njihove medicinske dokumentacije i eventualnih uputa specijalista što treba činiti u periodu rehabilitacije. Kod korisnika koji su jako stari (preko 85 godina) teže je postići da budu ustrajni u provođenju vježbi. Međutim, one koji su skoro operirani lakše je uvjeriti i navesti da vježbanjem sami sebi pomognu.

U svom kratkom dosadašnjem radu sa starim osobama fizioterapeutkinja je već stekla bogato iskustvo. Nažalost, doživjela je i tužnu činjenicu da je jedna korisnica umrla, a nova će prvo morati, nakon operacije kuka, provesti banjsko liječenje i tek tad će biti obuhvaćena programom "Oazinih" vježbi.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok