MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 19. 06. 2015.

Dvadesetprvo druženje starijih osoba

Ljilja i djeda-BoroLjilja i djeda-BoroU petak, 19. VI. 2015. godine, između 17 i 18 sati, održano je druženje starijih osoba u belomanastirskoj Ulici Dore Pejačević. Takva druženja prati i organizira Mirovna grupa Oaza u sklopu projekta kojim se želi umanjiti socijalna isključenost starijih osoba. Taj projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a ovo druženje inicirala je "Oazina" aktivistica Dubravka Simendić.

Družili su se Vladimir i Ljilja sa svojom starijom susjedom Ružom, zatim djeda-Boro i mlada rođakinja koja je došla u posjet. Kao što to obično biva s mlađima, nakon referiranja što se radi nakon studija, gdje se radi i s kime, mlada rođakinja brzo je napustila društvo, zaželjevši svima dobro zdravlje. Svi ostali su se potom, uz kavicu naravno, nastavili u miru i bez žurbe prisjećati svega i svačega.

Tako se "Oazina" aktivistica prisjetila višekratnog preskakivanja plota kad se prije nekih godinu i pol dana baka Ruža zaključala i čvrsto zaspavši prestala odazivati na susjedske telefonske pozive. Nije bilo druge nego pozvati policiju i vatrogasce i razvaliti vrata. Sada, kad god se sretnu, baka Ruža i Dubravka sjete se toga događaja.

Zatim je razgovor skrenuo na bašte i vrtove, "planinu" (tj. veći vrt na Banskoj kosi iznad Belog Manastira) te prijeko potrebnu kišu, bez koje je sav trud vrijednih baranjskih domaćica uzaludan. Pohvaljen je i izgled dvorišta, koje je započeo preuređivati domaćinov sin, ali ga je potreba za zaradom odvela daleko od namjere da taj posao privede kraju.

Na kraju su se svi požalili na svoje zdravstvene probleme i skupe lijekove. Samo se djeda-Boro nije žalio ni na što, a svoje vrijeme provodi ili ležeći ili sjedeći u fotelji. Tako je valjda uvijek – najmanje se žali onaj kome je najteže.

Pročitano 840 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok