MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 08. 03. 2015.

Deseto druženje starijih osoba

Cica, Olga i SlavicaCica, Olga i SlavicaU nedjelju, 8. III. 2015. godine, održano je druženje starijih osoba u belomanastirskoj Ulici Svetog Martina. Mirovna grupa Oaza organizira i prati takva druženja starijih osoba u sklopu projekta kojim se nastoji smanjiti socijalna isključenost starijih osoba. Baka Olga pozvala je svoje drage drúge Cicu i Slavicu, a kasnije, tokom popodneva, pridružile su im se i bakina liječnica te još jedna susjeda koja češće navrati.

Zapravo, u samo jutro baka je samoj sebi rekla da bi trebalo nešto ispeći budući da je Dan žena i budući da u špajzu ima sav potreban "materijal". I dala se na posao. Jeste da je sad malo sporija nego ranijih godina, ali salenjaci – kiflice i pita s višnjama bili su baš kako i trebaju biti. Prvi prhki i posuti štaub-šećerom (šećerom u prahu!), a drugi sočni i mekani. To su gošće i potvrdile i usput ih malo zalile sokom.

A teme razgovora bile su razne: krenulo se od neizbježnih kneževačkih (vezanih za Kneževo, odakle se baka i doselila u Beli Manastir), zatim do "ercovskih" (gdje je radila u beljskom ERC-u), pa sve do slavljeničkih. Naime, nekada su u poduzećima za Dan žena žene dobivale karanfile pa je tako i baka s kolegicama na taj dan išla kući pjevajući. Ove godine stigla joj je preko gerontodomaćice Dubravke "Oazina" čestitka s crvenim karanfilom od krep-papira. Ali karanfil je – karanfil pa makar bio i umjetni. Ovo druženje baki Olgi mnogo je značilo jer ona spada u rijetke osobe koje još uvijek više vole razgovor s ljudima od TV-serija!

Pročitano 884 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok