MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 02. 03. 2009.

Završen prvi tečaj njemačkog jezika za nezaposlene Baranjce

Uspješno završen tečaj njemačkog jezika
Predavačica s keramičkim ćupom

U ponedjeljak, 2. III. 2009. godine završen je "Oazin" tečaj njemačkog jezika za prvu grupu polaznika. Tečaj se odvijao u sklopu potprojekta "Besplatna informatička obuka i tečajevi stranih jezika za nezaposlene Baranjce" Projekta socijalnog i gospodarskog oporavka (PSGO) Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Predavanja su započela koncem prošle, 2008. godine, a održavala su se 3 puta tjedno po 3 sata. Predavačica je bila Izabela Wilhelm-Arsić iz Čeminca. Ovaj tečaj, kao i tečaj engleskog jezika, organiziran je u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje isključivo za nezaposlene osobe kako bi se povećala njihova konkurentnost na tržištu rada.

Grupa je na početku imala 12 polaznika, 9 žena i 3 muškarca. Dvoje polaznika je odustalo pa je tečaj završilo 10 osoba: Ana Ferčić, Boris Gligorić, Ivanka Ivanković, Ferenc Kajla, Nevenka Kolesarić, Ljubinka Momčilović i Sanja Nuspahić iz Belog Manastira te Antonija Budimir iz Zmajevca, Svetlana Manić iz Kneževa i Klaudia Šimon iz Kneževih Vinograda. Svi su polaznici besplatno dobili sav potreban materijal za učenje: udžbenike, bilježnice i olovke, a putnicima su refundirani putni troškovi.

Na kraju tečaja predavačica je grupu ocijenila ovako:
- na testu, diktatu i usmenom ispitu postignuti su izvrsni rezultati,
- iako dosad nisu učili njemački jezik, polaznici su za njega pokazali veliki interes.
Polaznici tečaja predavačici su zahvalili na strpljenju i znanju koje im je prenijela pa su joj tom prilikom poklonili originalni baranjski proizvod, ćup od keramike za eterična ulja. Poklon su donijeli u papirnatoj vrećici i umotan u običan papiri, pokazujući time da su usvojili smjernice iz "Oazinog" projekta "Vreće ne u smeće" da treba smanjiti potrošnju teško razgradivih plastičnih vrećica.

Pročitano 906 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok