MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 11. 2013.

Nijemci: "Na kavu sa susjedom"

40-ak sudionika skupa 'Na kavu sa susjedom' u Nijemcima40-ak sudionika skupa 'Na kavu sa susjedom' u Nijemcima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 29. XI. 2013. godine, domaćin projektne aktivnosti "Na kavu sa susjedom" bila je Općina Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ta se aktivnost provodi u sklopu projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina", kojim se potiče prekogranična suradnja Srbije i Hrvatske. Deseti po redu skup "Na kavu sa susjedom" okupio je 40-ak sudionika. Grad Beli Manastir predstavljali su zamjenik gradonačelnika Marko Bogatić, voditeljica Ureda LAG-a Baranja Lidija Dabić i voditeljica dječjih radionica Mirovne grupe Oaza Stela Fabijan.

Općinu Nijemci, njezine potencijale i strateške smjernice razvoja predstavio je načelnik općine Ivica Klem, istaknuvši pritom njezine trenutne i buduće projekte, a jedan od njih je i prekogranični projekt s Opštinom Ruma. Općina Nijemci zainteresirana je i za prekograničnu suradnju s drugim srbijanskim općinama.

Nakon što su sudionici skupa pogledali dokumentarni film "20 godina Općine Nijemci",
direktor Turističke zajednice Općine Nijemci Martin Božanović predstavio je turističke potencijale općine, kao i Projekt E.R.S.P.A. (Eco River in Spačva and Po Area). Osnovni cilj projekta je promoviranje, unapređenje i zaštita prirodnih resursa karakterističnih za područje uz rijeke Spačvu i Bosut kroz transfer znanja iz Italije, stečenog u regiji uz rijeku Po. Projekt je vrijedan 200.000 € i trajao je godinu dana.

Na predstavljanju Općine Nijemci izneseni su i rezultati i učinci provedenih projekata, ali i problemi s kojima se susreću projektni timovi u toku implementacije projektnih aktivnosti, kao i preporuke za razvijanje budućih projektnih prijedloga.

Nakon predstavljanja udruga i organizacija koje djeluju u Općini Nijemci, organiziran je obilazak i razgledavanje Zavičajnog muzeja Luka Natali, nakon čega je nastavljeno druženje uz prigodan domjenak. Sljedeći i posljednji skup "Na kavu sa susjedom" bit će u Općini Erdut, a krajem prosinca 2013. godine druženjem u Subotici završit će se ta projektna aktivnost.

(Tekst i foto: Grad Beli Manastir)

Pročitano 1262 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok