MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 29. 11. 2013.

Osvježavanje kulturom

Radmila OgnjenovićRadmila OgnjenovićTokom prošlog mjeseca u belomanastirskom Srpskom kulturnom centru održane su dvije večeri poezije (osmog i 29. XI.). Organizirala ih je voditeljica Nacionalne biblioteke Radmila Ognjenović u sklopu projekta "Osvježi se kulturom", koji je osmislila u suradnji sa SKUD-om "Jovan Lazić".

Nacionalna biblioteka trenutno ima preko 2.000 knjiga, a otvorena je u svrhu oživljavanja srpske kulture, manifestacija, dječjih radionica, pomoći u učenju ćirilice te mnogih drugih kulturnih događaja. Prema riječima voditeljice, u planu je i kurs francuskog jezika, a postoje i druge ideje koje tek treba realizirati.

'Čuj srca treptaj' iz pjesama poznatih pjesnika'Čuj srca treptaj' iz pjesama poznatih pjesnikaPrvo veče započelo je uvođenjem u zlatnu riznicu srpske poezije, a pjesme je – uz Radmilu Ognjenović – čitala i Dragica Radulović.

Na drugoj večeri, pod naslovom "Čuj srca treptaj", Radmila Ognjenović je čitala pjesme posvećene srcu, a potom tekst Mome Kapora o – šajkači. Obje večeri završile su druženjem i prijateljskim razgovorima uz topli čaj ili sok. Za očekivati je da će se na sljedećim večerima povećavati broj posjetilaca.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok