MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 27. 09. 2013.

FKS: "S čime, s kime u EU???"

Monodrama Dragana Tešića kao autora i glumcaMonodrama Dragana Tešića kao autora i glumcaU belomanastirskoj kinodvorani, u petak, 27. IX. 2013. godine, a u sklopu četvrtog Festivala kazališnog stvaralaštva, izvedena je monodrama "S čime, s kime u EU??? Glavom ili guzicom?" Draft teatra Tuzla.

Autor, režiser i glumac monodrame je Dragan Tešić, scenografiju potpisuje Hari Ejubović, za izradu i reprodukciju multimedijalnih sadržaja, bitnog segmenta predstave, zadužen je Jasmin Jatić, a korištena je muzika sa posljednjeg albuma Dubioze kolektiv.

Kako piše na web-portalu doznajemo, "predstava je premijerno izvedena na ovogodišnjem festivalu 'Pozorište bez granica 2013', a naišla je na sjajne reakcije publike. Također, ova monodrama je odlično ocijenjena od strane žirija i publike i na festivalu na Kosovu, gdje je ekipa Draft teatra gostovala u julu ove godine.

Predstava je svojevrstan nastavak monodrame istog autora 'Nije sve u glavi, nešto je i u guzici'. Radi se o interaktivnoj i multimedijalnoj stand-up komediji, koja na specifičan način tretira aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i njeno 'koketiranje' sa Evropskom unijom."

Pročitano 964 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok