MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 15. 11. 2019.

Premijera predstave "Pruži mi ruku"

Edukativna drama 'Pruži mi ruke'Edukativna drama 'Pruži mi ruke'U petak, 15. XI. 2019. godine, s početkom u 19 sati, u belomanastirskoj kinodvorani članovi Dramskog studija za mlade Gradskog kazališta Beli Manastir premijerno su prikazali predstavu pod naslovom "Pruži mi ruku". To je edukativna drama preventivnog karaktera iz kazališnog programa "Stop govoru mržnje", pripremljena u suradnji s Odjelom prevencije Policijske uprave osječko-baranjske i županijskim Savjetom mladih, u kojoj glume Dunja Vlahek, Tena Grgić, Klea Posavac i Matija Barić.

Predstava je rezultat zajedničkog rada cijelog ansambla, koji stoji iza teksta, režije, koreografije i kostima. Stručnu pomoć za scenski pokret i dramatizaciju teksta dala je predsjednica Gradskog kazališta Daniela Taslidžić Herman.

Predstava govori o raznim vrstama diskriminacije i njezinom suzbijanju. Neobična scena i koreografija, uz dobru glumu mladih izvođača, doprinijeli su zanimljivosti i težini predstave, koja je vjeran prikaz naše svakodnevice, u kojoj su – nažalost – različiti i različitosti stigmatizirane.

Predstava ima jaku poruku, koju su – pored "Oazine" aktivistice Ane Jeličić i "Oazinih" korisnica Jadranke, Klare, Rožike i Savice – nadamo se, uočili i drugi gledaoci. Bravo za mlade glumce!

(Foto: Facebook Gradskog kazališta)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok