MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 27. 09. 2013.

Bač: "Na kavu sa susjedom"

Upoznavanje s prošlošću i sadašnjošću BačaUpoznavanje s prošlošću i sadašnjošću Bača(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U petak, 27. IX. 2013. godine, u Baču kod Bačke Palanke nastavljena je projektna aktivnost pod nazivom "Na kavu sa susjedom" u okviru projekta "Podrška umrežavanju i europskoj suradnji gradova i općina". Taj prekogranični projekt, o kome smo već izvještavali ovdje, ovdje i ovdje, financira Europska Unija, a provode ga Agencija lokalne demokracije iz Osijeka i Centar lokalne demokratije iz Subotice. Cilj aktivnosti "Na kavu sa susjedom", kojoj je prisustvovala i Oazina" aktivistica Ana Jeličić, povezivanje je i upoznavanje svih dvanaest uključenih općina i gradova iz Hrvatske i Srbije radi lakšeg povlačenja sredstava iz EU.

Povijest Bača započinje još u brončano doba. Gradsko naselje Bač ima 6.000 stanovnika i sjedište je Opštine Bač, koja ima 16.300 stanovnika i koju čini šest naselja (Bač, Bačko Novo Selo, Bođani, Vajska, Plavna i Selenča), smještenih s lijeve strane Dunava.

Predstavnici Opštine Nikola Banjac i Marija Vuković te Turističke organizacije Marina Balaban lijepo su dočekali goste i upoznali ih s historijom svoga mjesta, kao i s trenutnim stanjem i razvojem. Nakon iscrpnog predstavljanja i izlaganja, uslijedio je turistički obilazak Bača, koji je uključivao i Franjevački samostan te Bačku tvrđavu, najočuvanije srednjovjekovno utvrđenje u Vojvodini. Kiša je omela dalja turistička istraživanja, ali ne i druženje predstavnika gradova i općina, koje je nastavljeno u toploj i ugodnoj atmosferi etnokuće zvane "Didina kuća".

Pročitano 1679 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok