MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 07. 09. 2013.

Počeo Festival kazališnog stvaralaštva

Četvrti Festival kazališnog stvaralaštva u Belom ManastiruČetvrti Festival kazališnog stvaralaštva u Belom ManastiruU subotu, 7. IX. 2013. godine, u belomanastirskoj kinodvorani svečano je otvoren 4. Festival kazališnog stvaralaštva, koji organizira Gradsko kazalište Beli Manastir i koji će trajati do 29. rujna. Gledaoci će tokom četiri uzastopna vikenda moći uživati u čak 10 kazališnih predstava i to u izvedbi kazališta iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Festival su započeli domaći, belomanastirski glumci svojevrsnim "performansom" na tragu uvoda u čuveni film "2001: Odiseja u svemiru" Stanleya Kubricka, a službeno ga je otvorio belomanastirski gradonačelnik Ivan Doboš.

Gradonačelnik Doboš otvara FestivalGradonačelnik Doboš otvara FestivalŽiri: Lidija Šumiga, Jadranka Sabljak, Branko KatalinićŽiri: Lidija Šumiga, Jadranka Sabljak, Branko KatalinićUlaz će se naplaćivati simboličnih 10 kuna, a sve predstave prikazivat će se petkom, subotom i nedjeljom s početkom u 19 sati. I ove godine ocjenjivat će se devet kazališnih kategorija, a na samom zatvaranju, 29. rujna, održat će se svečana dodjela priznanja i zahvalnica uz mnoga iznenađenja.

Odmah nakon otvorenja, pred samo pedesetak gledalaca, izvedena je i prva predstava, komedija "Sve o ženama" Mire Gavrana, u izvedbi KUD-a "Primorka" iz Krasice kod Bakra. Već sutradan, u nedjelju (8. IX.), na programu je predstava "Alo, alo" KUD-a "Branko Radičević" iz Pačetina, a u petak (13. IX.) predstava "Želim da se oslobodim" Amaterskog pozorišta "Branislav Nušić" iz Šida.

Pročitano 1609 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok