MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 28. 11. 2012.

Oformljen stručni tim za novi "Oazin" projekt

Stručni tim: Jelena, Vesna. Stela, Dubravka, Ana i SofijaStručni tim: Jelena, Vesna. Stela, Dubravka, Ana i SofijaDana 28. XI. 2012. godine (srijeda) u "Oazi" je formiran stručni tim potreban za provođenje aktivnosti projekta "Edukacijom do nenasilne komunikacije". Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta sa 60.000,00 kn. Ciljevi projekta su usmjeriti djecu Belog Manastira na razvijanje multikulturalnosti, tolerancije, ljudskih prava i nenasilnog rješavanja sukoba, smanjiti nasilje među učenicima i napraviti modele radionica koji će se provoditi s osnovnoškolskim učenicima.

Stručni tim sastoji se od četiri "Oazine" aktivistice, voditeljice projekta i trenerice – vanjske suradnice Sofije Petrović, učiteljice razredne nastave u Područnoj školi Karanac. Kasnije će se stručnom timu pridružiti i nastavnice belomanastirske Osnovne škole "Dr. Franjo Tuđman". Jedan dio aktivnosti održavat će se u "Oazi", a jedan dio u osnovnoj školi.

Radionice će sljedećih dana pripremiti Sofija Petrović u suradnji sa stručnim timom, koji je već prošao edukaciju nenasilne komunikacije. Planirano je da će u "Oazi" radionice polaziti 30-ak djece, a bit će usmjerene na stjecanje praktičnih vještina iz nenasilne komunikacije i aktivnog slušanja te na razvijanje poštivanja različitosti i stjecanje znanja o sebi i drugima. Kod djece će se poticati odgovornost za ponašanje te razvijati svijest da postoje vrijednost kao što su suradnja, zajednički rad, dogovor…

Pročitano 1848 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok