MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 02. 05. 2013.

Dječje radionice o nenasilnoj komunikaciji (14-16)

Razmišljajmo o svojim i tuđim osjećajimaRazmišljajmo o svojim i tuđim osjećajimaU mjesecu travnju (aprilu) 2013. godine, u zajedničkom prostoru belomanastirskog Društvenog centra, nastavljena je provedba dječjih radionica o nenasilnoj komunikaciji u sklopu projekta "Edukacijom do nenasilne komunikacije", kojega financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Radionice se održavaju petkom od 18 do 20 sati, u terminu u kome su se i dosada održavale dječje radionice.

Prva radionica održana je krajem prošle godine, a u ovom mjesecu održane su:

Četrnaesta radionica – 5. IV. 2013. (14 učesnika; četvrta radionica u ciklusu "Kako se osjećamo").

Petnaesta radionica – 19. IV. 2013. (10 učesnika; peta radionica u ciklusu "Kako se osjećamo").

Cilj: potaknuti razmišljanje o svojim i tuđim osjećajima.

Djeca su kroz 14. radionicu i vježbe u sklopu nje razmjenjivala mišljenja o tome što je ljubav i pokazivala ljubav na razne načine (usnama, rukama, cijelim tijelom i sl.) te pravila svoj simbol ljubavi. Za većinu je to, naravno, bilo srce.

Na 15. radionici djeca su bila suočena s temom bijesa. Najveći bijes pokazivala su prema učinjenoj nepravdi, pogotovo od strane nastavnika.

Šesnaesta radionica – 26. IV. 2013. (12 učesnika; prva radionica u ciklusu "Poštivanje različitosti").

Cilj: naučiti poštivati različitosti.

Radionica je u potpunosti ostvarila svoj cilj jer se na njoj zaista našlo mnoštvo djece različitih po uzrastu, nacionalnosti i kulturološkim navikama (veći broj romske djece, a i jedna strankinja s jezičnom barijerom). Djeci se posebno dopala igra "Intervju“, u kojoj su bili novinari i jedni druge ispitivali.

Evaluacija: Analiza evaluacijskih listića pokazuje da su se djeci radionice sviđale. Samo je jedno dijete zaokružilo tzv. "tužnog Gašu".

Pročitano 1731 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok