MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 28. 11. 2012.

Sastanci "Oazinog" gerontotima

'Oazin' gerontotim: Dragana, Biserka, Jelena, Ana, Stela, Dubravka, Katarina...'Oazin' gerontotim: Dragana, Biserka, Jelena, Ana, Stela, Dubravka, Katarina..."Oazin" trogodišnji socijalni program "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira", koji obuhvaća dvije socijalne usluge: dostavu besplatnih toplih obroka i pomoć u kući, odvija se kroz aktivnosti članica i članova "Oazinog" gerontotima. U sastav toga tima ulaze: gerontodomaćice, gerontokrojačica, gerontomajstor (kad ga "Oaza" ima preko javnih radovima), razvozač toplih obroka, patronažna sestra, asistentica na projektu i voditeljica projekta.

Gerontotim se sastaje svake srijede u Društvenom centru kako bi riješio nakupljene tekuće probleme te razmotrio kako teku aktivnosti dostave toplih obroka, pomoći u kući, sitnih popravaka u kući, pranja rublja, šivanja i popravaka odjevnih predmeta, raspodjele eventualno prikupljenih odjevnih predmeta koji se još mogu koristiti itd., itd.

Pomoć patronažne sestre
Na sastanku se preuzimaju obrasci za vođenje dnevnih evidencija, predaju mjesečni izvještaji o radu, dobivaju informacije o starim osobama koje treba smjestiti u dom ili u udomiteljsku obitelj ukoliko se ocijeni da više nisu sposobne biti same u svom domaćinstvu itd., a gerontodomaćice iznose i svoje probleme i dvojbe u radu s korisnicima i sl. Upravo stoga je veoma korisno da je u sastavu gerontotima i patronažna sestra Katarina Jelić, koja korisnike dobro poznaje, kao i njihovo zdravstveno stanje, te je uvijek spremna posavjetovati gerontodomaćice kako bi se iznašlo odgovarajuće rješenje.

Inače, patronažna sestra dostupna je svim gerontodomaćicama radnim danom u jutarnjim satima, a sastanku gerontotima prisustvuje zadnje srijede u mjesecu. Asistentica na projektu za nju priprema trenutni popis korisnika (jer se to stanje, s obzirom na visoku starost i bolesti, često mijenja), a isto tako i popis starih osoba koje su na čekanju.

Uključenje u program
Koliko je u početku provođenja projekta bilo teško navesti stare osobe da se uključe u dobrobiti koje projekt pruža, toliko je sada sve više informacija o zainteresiranima koji moraju i pričekati na uključenje, a prednost pri uključenju u program uvijek imaju teži slučajevi.

Od početka drugog dijela trogodišnjeg socijalnog programa "Pomoć starim i nemoćnim osobama Grada Belog Manastira" (početak mjeseca lipnja 2012. godine) do kraja 11. mjeseca iste godine "Oazin" gerontotim održao je ukupno 23 sastanka.

Pročitano 1147 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok