MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 03. 06. 2022.

Studijsko putovanje s LAG-om Baranja

Dragana i Ana u Vinariji TrdenićDragana i Ana u Vinariji Trdenić(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

"Oazine" zaposlenice Ana Jeličić i Dragana Brnjevarac u četvrtak i petak, 2. i 3.6.2022. godine, zajedno s predstavnicima i drugim članovima LAG-a Baranja, bile su na dvodnevnom studijskom putovanju na području LAG-a Moslavina.

LAG Baranja predstavljali su još: Lidija Dabić, voditeljica; Manuel Mucak, viši stručni suradnik; Mirela Brkanić i Jelena Perišin, stručne suradnice; Nada Duvančić, volonterka, kao i Petar Dobrovac, Olga Šumiga i Ružica Mikola, predstavnici OPG-ova te Jelena Vujčić, predstavnica Udruženja Baranja.

Ovo studijsko putovanje odvilo se u sklopu projekta "Turizmom razvijamo područje" u kojem, pored navedena dva LAG-a, sudjeluju još LAG Međimurski doli i bregi, LAG Virovitički prsten, LAG Papuk i LAG Srijem čiji su predstavnici, također, bili prisutni.

Dakle, bio je to veliki i veseli skup predstavnika spomenutih LAG-ova čija je prva destinacija bio Ivanić-Grad, odnosno Naftalan – Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u čijoj se konferencijskoj sali održalo prvo predstavljanje od strane domaćina Marka Magdića, dopredsjednika LAG-a Moslavina i ljubazne domaćice tijekom cijelog boravka Anice Lenart, voditeljice ureda LAG-a Moslavina, nakon čega je uslijedio nastavak puta prema mjestu Šumećani i obilasku primjera dobre prakse – Seoskog turizma Kezele.

Napustivši ljubazne domaćine, krenulo se put područja Turističke zajednice Grada Čazme gdje su svi srdačno pozdravljeni od strane gradonačelnika Dinka Piraka. Nakon razgledanja bogate turističke ponude Grada Čazme, ručalo se u "Zmajevom gnijezdu", na Seoskom turizmu Pirak.

Put je nastavljen prema Turističkoj zajednici Sjeverna Moslavina, Turističkoj zajednici i Gradu Garešnica i obilasku dobre prakse OPG-a Balja gdje je, pored simpatičnih domaćina, prisutne pozdravio i gradonačelnik Josip Bilandžija. Nakon kratkog upoznavanja s turističkom ponudom kraja i projektima koji se trenutno provode, stiglo se i do Kutine, odnosno Hotela Kutina, gdje je osiguran smještaj svim sudionicima, kao i večera uz koju su ljubazni domaćini partnerima podijelili lijepe poklone.

Nakon smještaja i kratkog odmora, krenulo se u Repušničku klet gdje je suorganizator Grad Kutina, na čelu sa predsjednikom LAG-a Zlatkom Babićem, priredio druženje uz tamburašku glazbu. Raspoloženje sudionika je bilo dobro, kao i zabava koju nije mogla poremetiti ni iznenadna kiša s grmljavinom.

I tako je završio prvi dan.

Drugi dan je bio predviđen za prelijepo područje Kutine, Park prirode Lonjsko polje koje se obilazilo biciklima, a o kome smo više čuli od predstavnice Prijamnog i edukativnog centra Repušnica Ivone Šegarac.

Nastavilo se obilaskom područja Grada Popovače koji razvija vinski turizam i vinske ceste kojom se stiglo i do prekrasno uređene Vinarije Trdenić gdje je sudionicima riječi dobrodošlice uputio gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Put je dalje vodio do Moslavačke Slatine i Vimal akademije, međunarodnog centra za razvoj ljudskih potencijala, koju su predstavili Marko Jurakić i Lidija Ljubičić. Posjet Vimal akademiji, smještenoj na proplanku Moslavačke gore, okruženoj stoljetnim stablima. uz mlade glazbene umjetnice flaute i klavira, kao i neobičnim susretom s "muzikoterapijom",  bilo je za sve posjetitelje jedno posve novo, bajkovito iskustvo.

Pod neobičnim dojmom put je sudionike ovog lijepog putovanja vodio dalje, do novog primjera dobre prakse što se seoskog turizma tiče, do prekrasnog velebnog imanja Moslavačka priča gdje je poslužen ukusan ručak za kraj druženja.

Ispravak, naime, za kraj druženja je priređeno sportsko natjecanja LAG-ova u natezanju konopa što je bio dobro "ukomponirani" veseli završetak jedne ozbiljne, poučne priče o razmjeni iskustava i primjerima dobre prakse u razvoju turizma.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok