MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 04. 02. 2021.

Snimanje emisije o programu "Dostojanstveno starenje"

Radio Banska kosa: Stana NemetRadio Banska kosa: Stana NemetU četvrtak, 4. II. 2021. godine, s početkom u 10:25, novinarka Stana Nemet s belomanastirskog Radija Banska kosa snimila je razgovor o aktivnostima "Oazinog" programa "Dostojanstveno starenje" s Vesnom Nedić, asistenticom na tom programu. Nešto kasnije razgovarala je i s Natalijom Havelka, pravnicom i izvršnom direktoricom Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, koji je partner na tom programu.

Razgovori su obavljeni telefonski zbog još uvijek strogih epidemioloških mjera uvedenih da se suzbije širenje pandemije izazvane koronavirusom.

Na početku razgovora, na upit novinarke ima li što novoga u "Oazi" od početka ove godine, Vesna Nedić je odgovorila da se nakon "Oazine" izborne godišnje skupštine održane 19. I. promijenila "Oazina" upravljačka struktura, te da je tada Sandra Kušenić izabrana za direktoricu, a Tanja Novak za predsjednicu "Oaze" (vidjeti OVDJE).

'Oaza: Vesna Nedić'Oaza: Vesna NedićCentar za mir: Natalija HavelkaCentar za mir: Natalija HavelkaRazgovor je tematski bio vezan za "Oazin" program "Dostojanstveno starenje", njegove aktivnosti, način financiranja i posebno za aktivnost pružanja besplatne pravne pomoći od strane partnera na programu osječkog Centra za mir. Uz besplatnu pravnu pomoć, Centar će skupa s "Oazom" organizirati i dvije javne tribine u svrhu informiranja i sprečavanja zloupotrebe ugovora o dosmrtnom / doživotnom uzdržavanju starijih osoba te kao doprinos borbi protiv nasilja nad starijima.

Program "Dostojanstveno starenje", koji je započeo 1. I. 2021. godine, financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Razgovor je emitiran istog dana na Radiju Banska kosa u stalnoj emisiji "Korak ka jednakosti", s početkom u 17:10, na frekvenciji 96,9 mHz.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok