MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 18. 10. 2018.

Poziv na predavanje o raku dojke

Važno je otkriti na vrijemeVažno je otkriti na vrijemePovjerenstvo za ravnopravnost spolova Gradskog vijeća Grada Belog Manastira, u suradnji s Ligom protiv raka Baranja, poziva Vas da dođete u subotu, 20. X. 2018. godine, u 17 sati u Etnološki centar baranjske baštine, Kralja Tomislava 70, na predavanje dr. Branke Burić Benak. Predavanjem pod naslovom "Prevencija i mogućnosti liječenja raka dojke" obilježit će se mjesec listopad kao mjesec borbe protiv raka dojke.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu. Otkrivanjem tumora u najranijem stadiju postotak izlječenja kreće se do 95%, stoga su od izuzetne važnosti programi rane detekcije koji upozoravaju na važnost samopregleda te redovitih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda.

Važnost upoznavanja žena s temom raka dojke očituje se u činjenici da oko 75 žena u Hrvatskoj mjesečno umre od raka dojke, a to je – uzevši u obzir mogućnosti ranog otkrivanja – poražavajući broj.

Organizatori se nadaju da će predavanjem dr. Burić Benak te druženjem nakon predavanja potaknuti Belomanastirke i ostale Baranjke da se više brinu o vlastitom zdravlju.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok