MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 19. 09. 2022.

Predavanje namijenjeno starijim osobama

Predavanje je održala Veselinka KastratovićPredavanje je održala Veselinka Kastratović(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U ponedjeljak, 19.9.2022. godine, u Etnološkom centru baranjske baštine u Belom Manastiru, održalo se predavanje na sljedeće dvije teme: "Nacionalna naknada za starije osobe" i "Zdravstvena zaštita starijih osoba". Predavanje je počelo u 18 sati, a održala ga je diplomirana pravnica i predsjednica Udruge žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA" iz Osijeka – Veselinka Kastratović.

Kada je u pitanju tema "Nacionalna naknada za starije osobe" predavačica je uputila sudionike u uvijete koji se moraju ispuniti kako bi se dobila nacionalna naknada te na koji način se pokreće postupak za ostvarivanje prava. U prezentaciji "Zdravstvena zaštita starijih osoba" sudionici su mogli čuti koje vrste zdravstvenog osiguranja postoje u RH te je detaljno objasnila što se sve podrazumijeva pod osnovnim zdravstvenim osiguranjem i što ono obuhvaća. Naposljetku je govorila o međusobnim pravima i obvezama liječnika i pacijenta utvrđenima Zakonom o zdravstvenoj zaštiti i Zakonom o zaštiti prava pacijenata.

Predavačica je podijelila neka vlastita iskustva vezana uz teme te su se i sudionici rado uključivali komentirajući. Predavanju je prisustvovalo 9 osoba.

Predavanje se održalo u sklopu "Oazinog" programa "Dostojanstveno starenje" koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok