MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 17. 06. 2018.

Druga izložba kolača i ručnih radova u Jagodnjaku

Stol s dekoriranim voćemStol s dekoriranim voćem(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje i ovdje)

U nedjelju, 17. VI. 2018. godine, s početkom u 15 sati, u Jagodnjaku je održana Druga izložba kolača i ručnih radova u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Izložba je održana u Etnokući "Sanja" u Ulici Branka Radičevića broj 66. Na 42 tacne bilo je izloženo 70 vrsta kolača, torti i ostalih poslastica, koje je pripremilo 25 članica, a posebno atraktivan bio je stol s vrhunski dekoriranim voćem i desertima u čašama.

Konzumacija slasnih kolačaKonzumacija slasnih kolačaRučno rađeni peškiriRučno rađeni peškiri

- Unutrašnjost etnokuće krasili su ručno rađeni peškiri u koje je utkan trud i rad naših prabaka, baka, majki i svekrva. Željele smo da te peškire na trenutak izvadimo iz ormara i da se, zajedno s prisutnim gostima, podsjetimo na neka davna vremena koja u nama bude lijepa sjećanja. A sve jestivo što se nalazilo na stolovima rezultat je rada naših vrijednih i spretnih članica te nam je drago da su naši gosti uživali u kolačima i prijateljskom druženju – kaže članica Izvršnog odbora Udruge žena "Sretne i spretne" Slađana Pandur, koja je izložbu i otvorila.

Nakon otvaranja (videozapis pogledajte ovdje) i razgledanja, sve ono što je predstavljeno moglo se i probati. A brojni gosti i predstavnice sličnih baranjskih ženskih i drugih udruga iz Belog Manastira, Bolmana, Duboševice, Kneževih Vinograda, Petlovca i drugih baranjskih mjesta dolazili su cijelog tog nedjeljnog popodneva u Etnokuću "Sanja" te bili oduševljeni onim što su vidjeli i probali. Među gostima bile su i članice Udruženja žena "Brežanke" iz Bačkog Brega u Vojvodini, koje su prethodnog dana učestvovale i u manifestaciji "Lipanj u Petlovcu". Izložbu je posjetio i načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević.

Sve izložene slatke delicije mogle su se i kupiti "za ponijeti kući", s tim da se plaćalo "donacijama", tj. onoliko koliko tko procijeni da vrijedi ono što je sam stavio u svoju kutiju. Na taj je način najveći dio kolača "otišao" s gostima, koji su najčešće punili po 2-3 kutije. Doniranim novcem bile su zadovoljne i članice jagodnjačke udruge žena, koje sad mogu planirati neke nove aktivnosti, osim redovnih radionica na kojima se druže i kreativno rade.

Organizatorice 'Izložbe kolača i ručnih radova'Organizatorice 'Izložbe kolača i ručnih radova'Kao i na Prvoj izložbi kolača, u Jagodnjak su došle i članice Udruge žena "Fijolice" iz Petlovca (fijolica = ljubičica), središta susjedne općine, što je bio svojevrsni revanš jer su dan ranije Jagodnjačanke bile gošće Petlovčankama također na izložbi kolača i ručnih radova, organiziranoj u sklopu manifestacije "Lipanj u Petlovcu".

(Fotografije, fotoalbume i videozapis snimio Rajko Cicak, BaranjaMedija)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok