MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 11. 06. 2017.

Prva izložba kolača u Jagodnjaku

Gužva u Etnokući 'Sanja' u JagodnjakuGužva u Etnokući 'Sanja' u Jagodnjaku(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U nedjelju, 11. VI. 2017. godine, s početkom u 14 sati, u Jagodnjaku je održana Prva izložba kolača u organizaciji Udruge žena "Sretne i spretne". Izložba je održana u lijepo uređenoj Etnokući "Sanja" u Ulici Branka Radičevića broj 66. Na izložbi je bilo preko 50 vrsta kolača, koje su brojni posjetioci mogli ne samo vidjeti, nego se i uvjeriti u njihov dobar okus.

50 vrsta kolača50 vrsta kolačaKolač s motivima narodne nošnjeKolač s motivima narodne nošnjeUdruga "Sretne i spretne" osnovana je 3. IV. ove godine, što znači da postoji tek dva i pol mjeseca. Za prvu predsjednicu izabrana je Radmila Dvornić-Stojković, dok je tajnica postala Jela Senić. Cilj udruge je poticanje djelovanja žena na području Općine Jagodnjak, čuvanje narodnih običaja te zaštita i očuvanje nematerijalnih kulturnih dobara. Udruga je već učestvovala na nekoliko manifestacija, uključujući i 16. Kulinijadu u Jagodnjaku, održanu 25. V. 2017. godine.

Uz brojne Baranjce i Jagodnjačane, na izložbu kolača došli su i mnogi stanovnici drugih mjesta koji su rođeni u Jagodnjaku ili su porijeklom iz Jagodnjaka i time su dali podršku u daljem radu sretnim i spretnima Jagodnjačankama. Podršku su im dale – i moralnu, ali i u vidu kolača – i članice udruge "Zlatna žena" iz susjednog Bolmana, ali i članice Udruge žena "Fijolice" iz Petlovca, središta susjedne općine.

Dolazak petlovačkih "fijolica" (a ta riječ u kajkavskom dijalektu znači "ljubičica") bio je i svojevrsni revanš jer su dan ranije Jagodnjačanke bile gošće Petlovčankama na izložbi kolača i ručnih radova, organiziranoj u sklopu manifestacije "Lipanj u Petlovcu".

Pročitano 1338 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok