MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Utorak, 05. 06. 2018.

Program ovogodišnjeg "GatorFesta"

Zmajevac, Katolički surdukZmajevac, Katolički surdukTuristička zajednica Baranje, u suradnji s Općinom Kneževi Vinogradi i Udrugom vinara Baranje, organizira 8, 9. i 10. VI. 2018. godine Festival dobrog vina "GatorFest", koji je ove godine započeo još 26. svibnja međunarodnim ocjenjivanjem vina u Starom podrumu Belje u Kneževim Vinogradima (Petefi Šandora 2), u vremenu od 10 do 12 sati.

A u najavljene dane program će se odvijali ovako:

8. VI. 2018. (petak), 18-21 sat – U Kneževim Vinogradima, u Starom podrumu Belje, održat će se "Vinska večer". U najvećem i najimpozantnijem vinskom podrum u Baranji, ali i u cijeloj regiji, vinari će izložiti svoja vina te primiti priznanja s prethodno održanog ocjenjivanja vina.

8. VI. 2018. (petak), 20:30 – U Batini, u neposrednoj blizini Spomenika Batinskoj bitci, na terasi Caffe & wine bara Barique, održava sekoncert jazz i funky sastava "Ariana Group Inc". U tom jedinstvenom ambijentu, uz džez, vino, dekice i baklje, organizatori najavljuju sljubljivanje vina i umjetnosti.

9. VI. 2018. (subota) – Program Wine & walk, koji je prošle godine privukao 200 ''šetača'' iz cijele Hrvatske. Riječ je stazi dugoj oko 12 kilometara, koja jedinim baranjskim brdom vodi kroz nepregledne vinograde, polja, šume i surduke, s kojih se pruža nevjerojatan pogled na šarenu baranjsku ravnicu.

Staza, osim pustolovnog dijela upoznavanja s baranjskom prirodom, obuhvaća i 10 punktova na kojima se nalaze podrumi 11 baranjskih vinara: Szabo, "Svijetli dvori", Pinkert, Kolar, Andrić, Hudobec, "Goldberg kuća", Josić, Kalazić, Vukoje i Belje – i to na svakih kilometar. A na putu između podruma naići će se na slamnate skulpture udruge "Slama" te na članove osječkog Plesnog studija Shine, koji će se pobrinuti da šetački korak postane – i plesni.

Osim vrhunskih vina, vinari pripremaju i ukusne baranjske snekove kako bi ''šetači'' imali dovoljno energije za izazov dug 12 kilometara.

Organizatori pozivaju zainteresirane da s čašom oko vrata i kartom u ruci krenu sa svojom ekipom na šetnju života. Kotizacija za sudjelovanje na Wine & walku iznosi 130,00 kuna, a prijave se vrše na www.tzbaranje.hr, gdje se mogu pronaći i sve ostale informacije.

Koncert 'Hari Mata Harija'Koncert 'Hari Mata Harija'Nakon šetnje, svi su pozvani u Zmajevac, u tzv. Katolički surduk,na vrhunsku zabavu: na otvorena vrata vinskih podruma (odnosno gatora), na kojima će se održati light show, na sajam domaćih proizvoda, na performanse i izložbe mladih umjetnika, na štandove teta crtalica za najmlađe, na koncert Valentine Gyerek acoustic dua te na koncu na veliki koncert "Hari Mata Harija".

Osigurani su besplatni autobusi na relaciji Osijek – Zmajevac – Osijek

  • Planirani polasci iz Osijeka
    • Autobusni kolodvor: 18:00, 19:00 i 20:00
    • Parking kod GPP-a u Tvrđi: 18:10, 19:10 i 20:10
  • Planirani povraci iz Zmajevca
    • 9. VI.: 23:00, 24:00 i 01:00

A za sve one koji slučajno ne stignu posjetiti "GatorFest" u petak i subotu, baranjski vinari na najavu otvaraju vrata svojih podruma i u nedjelju, 10. VI. 2018. godine, u Karancu, Kneževim Vinogradima, Suzi, Zmajevcu i Kamencu, a svi kontakti mogu se pronaći na www.tzbaranje.hr.Program ovogodišnjeg 'GatorFesta'Program ovogodišnjeg 'GatorFesta'

"GatorFest" se sufinancira sredstvima INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska 2014. – 2020. u sklopu projekta EAT GREEN.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok