MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 17. 05. 2018.

Najava manifestacije "Stope Sv. Martina"

Europski kulturni itinerarEuropski kulturni itinerar(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 17. V. 2018. godine, s početkom u 10 sati, u konferencijskoj dvorani belomanastirskog Etnološkog centra baranjske baštine održan je sastanak na kome je udruga "Prijatelji Svetog Martina" okupila predstavnike belomanastirskih udruga i članove Turističke zajednice Baranja da bi im predstavila novu manifestaciju nazvanu "Stope Sv. Martina". Uime Mirovne grupe Oaza na tom sastanku bila je Jelena Opačić-Matijević.

Sastanak je vodio te o manifestaciji i Svetom Martinu govorio Edo Jurić, ravnatelj Centra za kulturu Grada Belog Manastira. Manifestacija će se održati u subotu, 30. VI. 2018. godine, a planira se da će se ona sljedećih godina redovito održavati.

Organizatori te manifestacije uspjeli su Beli Manastir ubaciti u rutu koja povezuje sva mjesta kojima je nekada hodočastio Sveti Martin. Ruta se zove Europski kulturni itinerar. Na taj način pokušava se u Baranji razviti hodočasnički oblik turizma.

U okviru spomenute manifestacije u Belom Manastiru će se postaviti stopa Svetog Martina, a ujedno će se izraditi i suveniri u obliku te stope, kao što su npr. magneti, privjesci za lančiće i privjesci za ključeve. Udruge su pozvane da se svojim radovima predstave na toj manifestaciji ili da izrade nešto što je vezano uz Svetog Martina.

Pročitano 746 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok