MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Srijeda, 16. 05. 2018.

Najava akcije "Hrvatska volontira"

'Hrvatska volontira', 21-26. V. 2018.'Hrvatska volontira', 21-26. V. 2018.Hrvatski centar za razvoj volonterstva, u suradnji s partnerskim organizacijama, osmu godinu zaredom organizira tradicionalnu manifestaciju "Hrvatska volontira" kojom potiče što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovira vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

"Hrvatska volontira"
Ove će se godine održati od 21. do 26. svibnja 2018. te će povezati ljude i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će se veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Ovogodišnja akcija
Ovogodišnjom manifestacijom želimo posebice naglasiti važnost volontiranja u socijalnoj skrbi i pružanju socijalnih usluga. Međutim, kao i do sada, okupit ćemo sve sektore u vidu međusektorske suradnje te također povezati djelatnike raznih tvrtki s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora.

Prošlogodišnja akcija
Kroz kratki pregled prošlogodišnje manifestacije ističemo da je sudjelovalo 55 gradova i 156 organizatora volontiranja, koji su organizirali čak 269 volonterskih aktivnosti. Ono što je jako bitno istaknuti jest da je zabilježeno čak 4.059 volontera, dok ove godine očekujemo još veći broj uključenih građana, koji će svojim volonterskim doprinosom pokazati u kakvom društvu žele živjeti, a ujedno pridonijeti svojoj zajednici i biti uključeni u društveno djelovanje.

Provoditelji akcije
Vijesti i najave mogu se pratiti na web-stranici: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr, kao i na: www.hcrv.hr te na facebook-stranici: https://www.facebook.com/hrvatskavolontira/.

Ovogodišnja manifestacija odvija se u okviru projekta "Hrvatska volontira – pozitivna struja volonterstva!", kojeg je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg provodi Hrvatski centar za razvoj volonterstva, s partnerima: Volonterskimcentrom Zagreb (VCZ), Volonterskimcentrom Osijek, Udrugom"Mi"Split, Udrugom za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke te Domom za starije osobe Maksimir iz Zagreba.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok