MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 12. 06. 2017.

Četvrta radionica u 3. i 4. razredima OŠ Darda

Tokom svibnja 2017. godine održana je posljednja, četvrta radionica pod imenom "Rješavamo sukobe" za učenike trećih i četvrtih razreda Darda i Područne škole Mece. Učiteljice Radmila Stanić (3.a), Elizabeta Nikolić (3.b), Biljana Kodžoman (3.c), Julijana Fremec (4.a), Mirela Kotromanović (4.b), Belinda Kovačević (4.c) i Jela Merdić (2. i 4. r. PŠ Mece) i njihovi učenici na radionicama su upoznati s različitim konfliktnim situacijama u svom okruženju.

Učenici su vježbali umijeće konstruktivnog rješavanja sukoba te su upoznati s "koracima" za lakši izlazak iz konfliktnih situacija. Naučili su da je važno u svom okruženju prvo prepoznati mogući sukob, zatim procijeniti što zaista žele sukobljene strane i što pri tome osjećaju.

Vježbe stvaranja plana rješavanja sukoba učenici su radili na danim primjerima, odn. na njima bliskim situacijama. Na kraju su pokušali nenasilnim putem riješiti sukob tako da obje strane budu donekle zadovoljne. Takav način stjecanja iskustva djeci će biti važan zato što će ga moći primijeniti na situacijama u svom okruženju. Učiteljice i učenici zadovoljni su stečenim znanjima i iskustvima.

Projekt "Tolerancija – DA, nasilje – NE" financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok