MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 02. 04. 2021.

Vratile se rode!

Roda u svom gnijezduRoda u svom gnijezduU petak, 2. IV. 2021. godine, u Dardi, na putu prema Osijeku, na visokoj banderi postavljenoj uz cestu, "Oazina" zaposlenica Sandra uočila je – rodu. Poznavateljima ptica to gnijezdo sigurno je poznato jer tu već godinama stanuju rode.

Na spomen proljeća i vjesnika proljeća, uglavnom svima na pamet padnu prekrasni šareni predstavnici proljetne flore: visibabe, ljubičice, šafrani i ostalo prekrasno cvijeće. Ipak postoje i predstavnici faune koji su svakako vrijedni spomena. Rode su također pokazatelj da je nastupilo proljeće.

Ove fotografije nastale su po dosta oblačnom vremenu pa nisu najjasnije, ali ipak se vidi da je to roda. Lijepo je ponekad i podignuti pogled jer i na nebu možemo uočiti veliku raznolikost. Baranja je zaista bogat kraj.Gnijezdo u DardiGnijezdo u Dardi

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok