MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Petak, 17. 02. 2017.

Na rođendanu s najstarijom "Oazinom" korisnicom

Torta s jednom svijećom za teta-VericuTorta s jednom svijećom za teta-VericuJednom mjesečno u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe organizira se zajednička proslava rođendana svih štićenika koji taj mjesec imaju rođendan. U drugom mjesecu 2017. godine takva proslava organizirana je u petak, 17. veljače. Kako dugogodišnja "Oazina" korisnica teta-Verica Parabak ima rođendan baš u drugom mjesecu, "Oazine" aktivistice Jelena i Stela odlučile su da je iznenade posjetom i cvjetnim poklonom.

Njih dvije su, kao gerontodomaćice, teta-Vericu obilazile dok god je ona mogla živjeti sama u svojoj kući u Belom Manastiru, a kad to više nije mogla, našla je novi smještaj u Domu. Tu su je "Oazine" gerontodomaćice i dalje povremeno obilazile, iako ona više nije bila korisnica "Oazine" socijalne usluge pomoć u kući.

Teta-Verica s kćerkom i 'Oazinim' aktivisticamaTeta-Verica s kćerkom i 'Oazinim' aktivisticamaJoš jedno gašenje rođendanske svijećeJoš jedno gašenje rođendanske svijećeI tako, u dogovoru s domskom radnom terapeutkinjom Marijom Horvat, "Oazine" aktivistice došle su na proslavu 97. rođendana bake Verice, iako je uobičajeno da na takvim proslavama budu samo domski štićenici. Tu su zatekle i teta-Vericinu kćerku Ljiljanu Sekulić, koja živi u Beogradu. Njezina najstarija kćerka Mirjana živi u Kragujevcu, a najmlađa Zora također u Beogradu (vidjeti i ovo).

Većinu slavljenika aktivistice već dobro poznaju jer u Domu organiziraju mjesečna druženja "Oazinih" volontera i štićenika. Ovaj put nije se pričalo o vremenu, zdravlju i djeci, nego su se skupa zapjevale pjesme iz njihove mladosti, počevši s rođendanskom pa nadalje, a bogme se gasila i svijeća na rođendanskoj torti. U takvoj atmosferi sat vremena brzo je prošao pa se trebalo oprostiti od ugodnog društva, uz obećanje da "Oazini" volonteri uskoro stižu u Dom na druženje uz razgovore i društvene igre.Zajednička rođendanska proslava svih štićenika koji su rođeni u drugom mjesecuZajednička rođendanska proslava svih štićenika koji su rođeni u drugom mjesecu

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok