MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 18. 12. 2016.

"Oaza" na Božićnom sajmu u Belom Manastiru

Pune korpe 'Oazinih' ukrasa od reciklažnog materijalaPune korpe 'Oazinih' ukrasa od reciklažnog materijala(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu u Belom Manastiru, održanom u nedjelju, 18. XII. 2016. godine, s početkom u 17 sati, a u sklopu manifestacije "Advent u Baranji 2016", učestvovala je i Mirovna grupa Oaza i to na tri načina.

(1) Na "Oazinom" štandu, na kome su dežurale aktivistice Jelena i Stela te volonterka Mirjana, bili su izloženi suveniri i rukotvorine izrađene na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene, koje se održavaju ponedjeljkom i utorkom u Društvenom centru u sklopu projekta "Dostojanstveno starenje", a kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

(2) Na susjednom štandu u obliku stola, "Baranjska čistoća" i "Oaza" građanima su besplatno dijelile reklamne materijale i ukrase od reciklažnog materijala. Zaposlenice "Baranjske čistoće" Nevenka i Željka građanima su dijelile platnene vrećice koje bi trebale zamijeniti ekološki štetne plastične vrećice, a s njima i "Čistoćine" zidne kalendare, letke, flajere, kemijske olovke i upaljače, čija je generalna svrha da pod sloganom "Naviku usvojimo i otpad odvojimo!" među građanima promoviraju razvrstavanje otpada i odlaganje u predviđene kontejnere. Time odbačene stvari više nećemo tretirati kao otpad – smeće, već kao vrijedne sirovine koje se ponovno vraćaju u tehnološke procese.

Reklamni materijali 'Baranjske čistoće' - ukrasa više nemaReklamni materijali 'Baranjske čistoće' - ukrasa više nemaS istim ciljem građanima su besplatno dijeljeni i "Oazini" ukrasi od reciklažnog materijala za božićno-novogodišnje borove: kuglice, anđelčići i balerine, koje su u većim količinama izradile "Oazine" kreativke na radionicama održanima u sklopu projekta "Od staroga pravimo novo", kojega je financirao Grad Beli Manastir namjesnim sredstvima za sanaciju odlagališta. Takvim ukrasima građanima se pokazivalo da i sami možemo recikliranjem od odbačenih stvari napraviti nešto novo i korisno.

(3) I na kraju ono što je zapravo bilo prvo. "Oazine" aktivistice i aktivisti okitili su dan prije Božićnog sajma na Trgu slobode šest borova različitim i maštovitim ukrasima od reciklažnog materijala i postavili dva Snješka Bijelića napravljena od starih guma i drugog otpadnog materijala (opširnije vidjeti ovdje). Time su dodatno ukrasili belomanastirski Trg slobode za nadolazeće praznike.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok