MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Subota, 26. 11. 2016.

"Oazin" izlet na "Čvarakfest"

Kliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatuKliknite na sliku da biste je vidjeli u većem formatu

(Fotoalbumi se mogu vidjeti ovdje-Čvarakfest, ovdje-Sklepić i ovdje-Oaza)

U subotu, 26. XI. 2016. godine, Mirovna grupa Oaza organizirala je izlet za osobe starije od 60 godina na 8. "Čvarakfest", koji se toga dana održavao u etnoselu Karancu u okviru Zimskog vašara. Izlet, kome su se, naravno, mogle priključiti i mlađe osobe, organiziran je u okviru projekta "Dostojanstveno starenje", kojega financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Prvo su u Karanac otišle "Oazine" aktivistice Ana i Jelena i kreativke Mira, Snežana i Stela S. da postave "Oazin" štand, a u 11 sati, nakon što se razišla jesenska magla i nakon što je otoplilo, krenuo je i ostatak "Oazine" ekspedicije u četiri automobila, u kojima je (osim u jednom) bilo po pet ženskih osoba, uz samo jedan muški - izuzetak. Cjelokupna ekipa, kojoj se pridružila i "Oazina" gerontodomaćica Antonija, koja živi u Karancu, prvo se slikala kod "Oazinog" štanda, a onda je "pao" dogovor: kuda koji mili moji, ali da se okupimo na istom mjestu za sat vremena.

Vrijeme je bilo lijepo i ugodno za šetnju i razgledanje štandova, a na mnogima od njih postojala je i mogućnost degustacije izloženih jestivih proizvoda. U sveopćoj gužvi koja je toga dana vladala u Karancu, a posebno na travnjaku u središtu mjesta na kome su se odvijali Zimski vašar i "Čvarakfest", "Oazine" aktivistice i korisnice brzo su se raspršile na sve strane, ali su se svaki čas međusobno sretale, a sretale su i druge poznate Belomanastirce i Baranjce.

Oko 13 sati sve izletnice ponovo su se okupile kod "Oazinog" štanda pa se moglo krenuti natrag u Beli Manastir. Izlet je završio ugodnim druženjem u belomanastirskom Hotelu Patria, gdje je "Oaza" počastila sve izletnice kavom ili čajem, a Hotel besplatnim kolačićima. Razgovarajući tom prilikom o utiscima s izleta na "Čvarakfest", korisnice su zahvalile "Oazi" što im je priredila lijep izlet i prijatno druženje, tim prije što su svega tri korisnice koje su krenule iz Belog Manastira ranije bile na "Čvarakfestu". Ostalima je to bio - prvi put.

Pročitano 1316 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok