MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 18. 09. 2016.

Održani 18. Ribarski dani u Kopačevu

Velika gužva na Ribarskim danimaVelika gužva na Ribarskim danima(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu i nedjelju, 17-18. IX. 2016. godine, održani su 18. Ribarski dani u Kopačevu. Ta manifestacija prvobitno je zamišljena kao lokalna fešta koja je imala za cilj okupiti mještane na druženje uz tradicionalne riblje specijalitete, pripremljene s nadaleko poznatom kopačevskom paprikom. Svake je godine, međutim, interes postajao sve veći pa su "Ribarski dani" prerasli u manifestaciju koja preko vikenda u Kopačevo dovede preko 5.000 posjetitelja, dobrim dijelom Osječana, željnih etnoambijenta te mirisa i okusa ribe i drugih baranjskih specijaliteta.

Ove godine manifestaciji se po prvi puta pridružio i bogat i šarolik program pod imenom "Omasti brk u Ribarskoj" u organizaciji udruge "Ekotur" i "Privilegiuma", koji je, osim gastronomskog užitka, posjetiteljima nudio i vrhunsku zabavu u pravom seoskom ambijentu. A Ribarska ulica, dugačka i vijugava, baš kao i kanal uz koji se smjestila, nekad je bila užurbano mjesto gdje su se, kao u nekoj velikoj svjetskoj luci, mogli vidjeti čamci, košare pune ribe, kolica, kola i kamioni, užurbani muškarci i žene. Danas toga više nema jer je 1960-ih godina proglašenjem Kopačkog rita parkom prirode mještanima zabranjen ribolov pa u Kopačevu više nema ni jednog ribara. Zato program "Omasti brk u Ribarskoj" odaje počast slavnoj prošlosti te ulice i u dvorišta starih ribara vraća živahnost i ugodnu gužvu.

(Pročitajte još: tzo-bilje, osijek031.com,
radio-baranja.hr, glas-slavonije.hr)

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok