MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Četvrtak, 10. 12. 2015.

Volonterska akcija u "Baranjskom suncu" (IV)

Ponovo razgovori o zdravlju i djeciPonovo razgovori o zdravlju i djeci(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U četvrtak, 10. XII. 2015. godine, u belomanastirskom Domu za starije i nemoćne osobe "Baranjsko sunce", a u sklopu "Oazinog" projekta "Naučimo volontirati", ponovo je održana volonterska akcija "Volontirajmo jednom mjesečno u domu za starije osobe". Akciji se odazvalo šest "Oazinih" mlađih i starijih volonterki i jedan volonter: Ana, Berta, Donka, Dora, Sanja, Stela i Saša.

Ovaj put štićenici Doma već su znali tko im dolazi u goste pa su se pripremili: netko za priču, a netko za igru "čovječe, ne ljuti se". Sjedili su u dnevnom boravku i čekali "Oazine" volontere, što bi se reklo, "k'o ozebli sunce". Mlađi štićenici upustili su se u igru, a stariji u – priču.

"Oazini" volonteri strpljivo su slušali kazivanja o njihovom zdravlju i njihovoj djeci. Osjećali su se već kao domaći i kao da je jučer bila prošla volonterska akcija, a bila je 29. listopada. Među štićenicima bio je samo jedan muškarac: čika Josip, odmila zvan Jozefina. "Oazine" volonterke s njim su se šalile, ali nisu doznale tko mu je simpatija i zašto ga zovu Jozefina. Tu priču ostavio je za drugi put.

Sve u svemu, atmosfera je bila odlična pa i štićenici i volonteri s veseljem čekaju sljedeći susret.

Pročitano 949 puta
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok