MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Nedjelja, 29. 11. 2015.

Bizovac: upoznavanje s lokalnim suvenirima

Romana Žužić (u sredini)Romana Žužić (u sredini)(Fotoalbum se može vidjeti ovdje)

U subotu, 28. XI. 2015. godine, u 13 sati, ispred belomanastirskog Doma zdravlja, 19 "Oazinih" korisnica i aktivistica krenulo je put Bizovca na dvodnevno studijsko putovanje kao dio "Oazinog" projekta koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Cilj putovanja bio je upoznati se s ponudom i izradom lokalnih suvenira, kao i razmjena iskustava između belomanastirskih i bizovačkih kreativki.

Putovanje je započelo u dobrom raspoloženju, kao što je bilo i do samoga kraja druženja. U Bizovačkim toplicama "Oazine" kreativke dočekala je gospođa Romana Žužić, vlasnica obrta "Zlatovez Bizovac". Kao što ime obrta i kazuje, ta vrijedna i simpatična Bizovčanka njeguje tradicionalni zlatovez toga kraja s etnomotivima, koje vrlo uspješno prenosi na slike i upotrebne predmete kao što su torbice, kaiševi, broševi. Pored zlatoveza, koristi i druge tehnike pri stvaranju svojih unikatnih suvenira.

I baš kao i "Oazine" kreativke, i ona je puna ideja, još samo kad bi i kupovna moć naših građana bila bolja ili kad bi nas češće posjećivali turisti "dubljeg džepa". Ali i pored svega, razmjena iskustava bila je dragocjena za obje strane, kao što će biti i dragocjeno novonastalo prijateljstvo.

Nakon ugodnog druženja s gospođom Romanom, uslijedilo je interno druženje i zasluženi odmor "Oazinih" kreativki. I drugi dan boravka "do podne" brzo je prošao i uslijedio je povratak kućama. Sve učesnice toga putovanja sa sobom su donijele lijepe i korisne uspomene i utiske, koji će ih motivirati za dalji rad i druženja ponedjeljkom i utorkom od 18 do 20 sati na "Oazinim" likovno-kreativnim radionicama za žene.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok