MIROVNA GRUPA OAZA BELI MANASTIR

Jozsefa Antala 3 - 31300 Beli Manastir - Hrvatska

Ponedjeljak, 27. 04. 2009.

Edukacija o pravu na pristup informacijama

Edukacija o pravu na pristup informacijama
Rad u grupama

U ponedjeljak, 27. IV. 2009. u Zagrebu u prostorijama Europskog doma održana je edukacija o pravu na pristup informacijama. Edukaciju je proveo Europski dom Zagreb u suradnji sa stručnjakinjom iz tog područja, diplomiranom pravnicom Arianom Vela. Edukacija je održana u sklopu projekta "Srijedom u Europi" koji financijski podupire Veleposlanstvo Kraljevine Nizozemske iz programa malih potpora MATRA KAP. Na toj edukaciji Mirovnu grupu Oaza predstavljala je projekt-koordinatorica Vesna Nedić.

Cilj edukacije je bio podići svijest polaznika o važnosti korištenja mogućnosti koje propisuje Zakon o pravu na pristup informacijama budući da se radi o zakonu koji predstavlja jedan od najvažnijih alata u borbi protiv korupcije, kao i osposobiti polaznike za uspješno korištenje toga prava, a sve u skladu s dosadašnjom praksom i međunarodnim standardima.

Edukacija se sastojala od dva dijela:
1. PRAVNI OKVIR (pravo na pristup informacijama, tajnost podataka, zaštita osobnih podataka, opći upravni postupak, upravni spor, pitanja i odgovori);
2. RADIONICA (rad u grupama, rješavanje slučajeva iz dosadašnje prakse).
Sudjelovanje u edukaciji je bilo besplatno, a sudionici su na početku edukacije dobili i besplatne materijale. U poziv za edukaciju bili su uključeni pripadnici organizacija civilnoga društva (udruge, instituti, akademska zajednica i dr.), studenti i građani te predstavnici državnih institucija i medija.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti
Naša web-stranica koristi sljedeće kolačiće: Google Analytics, Youtube, JA_T3_blank_tpl i cwGeoData. Sve to koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.
Više informacija Ok